CE ESTE CONSILIEREA
Prima Ședință De Terapie - Adulți
Uneori, e nevoie să se discute diferențele dintre un psiholog/psihoterapeut(Iași) și un psihiatru.
Apoi, este explicată simplu și clar regula confidențialității, mai exact, că absolut tot ceea ce se discută în cabinet este confidențial, aceasta ține de respect, dar este și o obligație morală, precum și una legală(consfințită prin contractul terapeutic, contract aprobat de Colegiul Psihologilor). Mai mult, confidențialitatea este una din “cărămizile” ce stau la baza construcției relației terapeutice.
Se punctează, tot acum, și aspecte legate de procesul terapeutic: durata procesului terapeutic(nu există un număr de ședințe standard – depinde de implicarea clientului, de tipul problemei), durata unei ședințe, frecvența întâlnirilor, preț-psiholog Iași, reprogramare/anulare.
Prima întrevedere din cadrul cabinetului terapeutic este una exploratorie(uneori pot fi și 2 ședințe), de cunoaștere în care se pornește de la problema/motivul/motivele care au determinat clientul să vină la cabinet. Este important de discutat dacă persoana în cauză a venit din proprie inițiativă sau la îndemnul altcuiva, dacă a venit pentru a se înțelege pe sine sau din dorința de a învăța cum să îi schimbe pe alții, sperând astfel că își va rezolva propriile probleme.
Motivul venirii la cabinet poate fi expus, pur și simplu, sau poate fi identificat cu ajutorul unor întrebări punctate sau teste.
Tot în prima ședință poate fi formulat(uneori mai târziu, depinde de client) obiectivul terapeutic, adică exact ceea ce își dorește să obțină venind la psiholog(Iași).
Din acest punct, se începe sau nu, procesul terapeutic(se începe dacă este clientul pregătit pentru autodezvăluire și transformare)!
Hey! I am first heading line feel free to change me
SUNTEM O ECHIPĂ DE PSIHOLOGI PROFESIONIȘTI ȘI CU EXPERIENȚĂ
Prima Ședință De Terapie - Copii Și Adolescenți
Pentru a programa adolescentul/copilul la o primă ședință, va suna unul din părinți. Ulterior, la prima întâlnire, vor participa atât adolescentul/copilul cât și părinții(ambii, de preferat, dacă se poate – dacă nu, doar unul). Este important de subliniat că este posibilă prezența în cabinetul psihologic, alături de psiholog(Iași) și doar a minorului și a unui părinte, însă cu acordul celuilalt.
Prezența la prima ședință la psiholog/psihoterapeut(Iași) și cunoașterea părinților este importantă pentru a cunoaște sistemul familial din care provine adolescentul/copilul și pentru a înțelege cum influențează motivul venirii în cabinet a tânărului viața tuturor.
Discuțiile cu adultul/adulții se referă, în mare, la relația dintre aceștia și adolescent/copil, precum și îngrijorările/temerile cu referire la comportamentul lui. De asemenea, în această etapă, adultul/adulții își prezintă așteptările legate de procesul terapeutic.
Informațiile oferite de părinte/părinți sunt completate de ceea ce se discută cu adolescentul/copilul.
La finalul acestei prime ședințe din cadrul cabinetului psihologic, psihologul/psihoterapeutul(Iași) decide împreună cu cei prezenți dacă și cum se va derula o următoare întâlnire: în aceeași formulă sau doar adolescentul/copilul.